A szeretetről egy történet és egy kopogtatás

A szeretetről – egy történet és egy kopogtatás

 

A karácsony a szeretet ünnepe. Az alábbi történet a szeretet erejéről szól. És mellékelek egy kopogtatást is, amely a karácsonyi bosszúságainkkal és egyúttal a szeretettel kapcsolatos. Ezekkel kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog – egyre boldogabb – új évet.

Minden energia – a történet Marci Shimoff: Love for no Reason című könyvéből származik.
A történetet elmesélte: David Spangler

Az 1970-es évek elején a Findhorn nevű közösség egyik igazgatója voltam. Ez a skóciai, mélyen spirituális közösség elkötelezett a természettel való élő és működő kapcsolat iránt. A Findhorn közösségi házban lakók rendszeresen gyakorolták azt, hogy tudatosan szeretetet küldtek a kertben található növényeknek. Az eredmények fantasztikusak voltak. Mindenféle vegyszer nélkül a Findhorn kertjében különleges méretű és fajtájú növények, virágok, gyümölcsök és zöldségek teremtek, és akkoriban a környéken a csodájára jártak a nem mindennapi jelenségnek.

Egy nap Peter, a Findhorn társalapítója megkért, hogy csatlakozzak hozzá, mert meghívta teára a helyi lelkipásztort és feleségét. Egy darabig udvariasan csevegtünk a tea mellett, majd Peter azt indítványozta, hogy nézzük meg a kertben a rózsabokrokat, amelyeket több mint egy évvel ezelőtt ültettünk. Peter elmagyarázta, hogy a lelkipásztor volt a „kertész”, aki segített a rózsatövek kiválasztásában és elültetésében, de azóta nem volt alkalma megnézni a fejlődésüket.

Ahogy sétáltunk a kertben és egymás után megnéztük az újabb és újabb rózsabokrokat, észrevettem, hogy a lelkipásztor egyre dühösebb lett.  Hirtelen megállt és felkiáltott: „Elég!”

Mindannyian rémülten néztünk rá.

„Amit itt látunk, az teljesen lehetetlen.” – kiabálta.

Látva a tanácstalan arcokat, kicsit nyugodtabban folytatta. „Valamit be kell vallanom. Tudják, a feleségem az elmúlt három évben minden nyáron, a szabadságom idején elvonszolt ide, csak azért, mert szereti ezt a közösséget. Nekem viszont szilárd meggyőződésem, hogy Önök valamennyien bolondok. Ez a sok marhaság a kozmikus energiáról, a növényekről és a szeretetről. Nevetséges! És idehoz engem, függetlenül attól, hogy én pecázni szeretnék. Úgyhogy elhatároztam, hogy bebizonyítom, hogy amit Önök csinálnak, az lehetetlen. Felajánlottam, hogy segítek a rózsatövek kiválasztásában és elültetésében.”

„Több mint harminc éve tanulmányozom a rózsákat és pontosan tudom, hogy mi az, ami ebben a talajban, ilyen éghajlati viszonyok között megterem. Amikor összeállítottam a Findhornban elültetendő rózsákat, olyan fajtákat választottam ki, amelyeknek semmi esélyük nem volt, hogy ezen a helyen megmaradjanak. Semmi esélyük! Minden egyes rózsának teljesen alkalmatlan ez a hely és semmilyen adat nincs arról, hogy valaha ezen a területen ezek a rózsafajták megmaradtak volna. Némelyik fajta egyáltalán nem nő üvegházon kívül. Mégis mindegyikük itt virul az orrom előtt!” Szünetet tartott egy pillanatra és ránk nézett. “Soha nem hittem volna, ha nem látom a tulajdon két szememmel.”

A rózsák látványa meggyőzte, hogy az emberek energiája befolyásolhatja a körülöttük lévő világot. Attól a naptól kezdve ő lett Findhorn leglelkesebb támogatója.

Eddig tart David Spangler története. Milyen jó lenne, ha mindannyian minden nap gyakorolnánk a szeretet küldését. És persze nem csak a növényeknek lehet szeretetet küldeni …

Az alábbiakban pedig egy rövid kopogtatást küldök, ami a karácsonyi bosszúságok közepette is segíthet fenntartani a szeretetet. (Mindazok, akik még nem ismerik, hogy hogyan kell kopogtatni, segítséget találnak itt: Így kopogtasson)

KÉZ OLDALA:

Annak ellenére, hogy az ünnepek tele vannak stresszel, mégis jó ember vagyok és megérdemlem a szeretetet és a jó emberi kapcsolatokat.

Annak ellenére, hogy a karácsonyi tülekedésben nem érzem jó embernek magam, szeretnék új módon viszonyulni az emberekhez, hogy örömet és melegséget érezhessek.

Annak ellenére, hogy a családomban senki nem tudja, hogyan kell nyitottnak lenni, lehet, hogy új képességeket tanulhatnék, hogy segíthessek magamnak és másoknak szeretetben ünnepelni a karácsonyt.

SZEMÖLDÖK –  azt hittem, az ünnepeknek mindig szépnek kell lenniük
SZEM MELLETT – tele szeretettel és fénnyel
SZEM ALATT – de mindig csalódnom kell
ORR ALATT – mindig stresszel és szorongással van tele
ÁLL – mindig aggódom és egyedül érzem magam
KULCSCSONT – szeretném másképp tölteni ezt a csodálatos ünnepet
KAR ALATT – csak nem tudom, hogyan
MELL ALATT – nem tudom, hogy lehetne az idei ünnep mégis más
FEJ – pedig az ünnepnek csodálatosnak kell lennie

 

SZEMÖLDÖK – mi lenne, ha lenne valamilyen egyszerű módszer,
SZEM MELLETT – amitől minden megváltozna?
SZEM ALATT – egyszerű képességek, amelyektől másképp látnám a világot…
ORR ALATT – olyan, mint a kopogtatás, amitől jobban érezhetem magam
ÁLL – mi lenne, ha meg tudnám tanulni, hogy jobban értsem az embereket?
KULCSCSONT- akkor nem lenne olyan sok félreértés
KAR ALATT – mi lenne, ha segíteni tudnék nekik, hogy nyitottabbak és energikusabbak legyenek?
MELL ALATT – és akkor sokkal jobban megértenénk egymást
FEJ – lehet, hogy van valamilyen egyszerű módszer

 

SZEMÖLDÖK – mi lenne, ha ki tudnék nyílni,
SZEM MELLETT – biztonságosan és szeretettel?
SZEM ALATT – utálom, hogy egyedül érzem magam és kimerült vagyok
ORR ALATT – melegségre és szeretetre vágyom és ezt akarom érezni
ÁLL – már majdnem feladtam
KULCSCSONT – de a szívem tudja, hogy megérdemlem a szeretetet
KAR ALATT – új módon fogom fejleszteni a kapcsolataimat
MELL ALATT – új módon fogok szeretni
FEJ – ezért azt választom, hogy idén saját magamat ajándékozom meg szeretettel! (3*)

A szeretet és a kopogtatás

A szeretet és a kopogtatás

 

Valóban, amint azt az EFT-ben is tanítjuk, mások szeretetéhez saját magunk szeretetén keresztül vezet az út. Használd a fenti kopogtatást olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükséges.

 

Sok-sok szeretetet és ölelést küldök, és jövőre is kopogtassunk együtt!

András

 

 

 

7 komment : “A szeretetről egy történet és egy kopogtatás”


 • Kedves András! Csatlakozva a többiekhez nagyon szép volt a karácsonyi blog
  amit küldött.Ne haragudjon, hogy csak most írok de a mi karácsonyunk nagyon
  rosszul sikerült. Sajnos nem tudtam semmit hasznosítani abból amit Öntől
  tanultam mert nagyon magam alá kerültem. De most már újra és újra elolvasom
  már talán kezdek túllépni a mélyponton. Köszönettel veszem ha küld nekem
  blogokat, és igyekszem belőle tanulni és hozzá is szólok.
  Köszönettel Éva

 • Kedves András!

  Megkönnyeztem ezt a csodálatos karácsonyi kopogtatást: Nagyon köszönöm.
  Kinyomtattam. Minden nap olvasgatom, kopogtatom, vagy csak gondolok rá, ha nincs több idő.

  A legnagyobb elismeréssel kívánok minden jót a következő évre is.

  Zsuzsa

 • Kedves András,
  köszönöm ezt a szép bejegyzést és a kopogtatást, ami – megvallom – könnyeket csalt a szemembe. Igen, sajnos sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni a karácsonyi rohanásban arról, hogy az ünnepnek a szeretetről kellene szólnia. Ha mindenki használná az EFT-t, ez a világ egy sokkal boldogabb hely lehetne…
  Boldog Karácsonyt és még boldogabb Új Évet, jó egészséget kívánok Neked, családodnak, és a Human Harmony minden munkatársának, szeretettel:
  Rita

 • Kedves Sághy úr!

  Nagyon szeretem olvasni a bejegyzéseit, írásait. Fantasztikusak!
  Azonban bocsájtson meg, de lenne egy észrevételem. Én az Ön istrukciói alapján stagnálást tapasztaltam a dolgaimban, vagyis rosszabb nem lett.
  Nem rég olyan helyzetbe kerültem, amikor pront kellett a segítség – és
  ezzel nem sikerült gyors sikert elérnem. Ugyan nem teljesen másképpen, egy
  pici változtatással, de a ráérzett módszeremmel mp alatt sikert könyvelhet-
  tem el.
  Hozzá kell tennem, arról van szó, hogy lépni sem tudtam, mp alatt már futni
  is tudok.
  Köszönöm, hogy segített!

  Helena

 • Kedves András!
  Köszönöm az Ön leveleit, ill, hogy az EFT nagyon sok mindenben segített az életemben.Nagyon stresszes életet éltem,de ennek a módszernek a segítségével ma már nyugodt vagyok. Régen nyugtatóval aludtam el.Már ilyenre nincs szükség.Ennek módszernek a segítségével sokkal jobb a kapcsolatom a gyerekeimmel, unokáimmal. Bízom benne, hogy ez a legutóbbi levél segít abban, hogy a karácsony tényleg a szeretet ünnepe legyen. Nyáron az aloe veráim semmire nem mentek, hát ismerőseim meghökkenésére kipróbáltam mi történik , ha szeretetet küldök nekik. A néhány hét múlva a saját szemüknek nem hittek olyan gyönyörűek lettek.Talán viccesnek tűnik, de most azt szeretném kipróbálni, hogyan vegyem rá a tyúkjaimat ezzel a módszerrel, hogy igyekezzenek tojni.Kaphatnék ehhez segítséget?
  Önnek és minden kedves EFT-snek áldott, békés karácsonyt kívánok!

 • Kedves András!Köszönöm a szeretetről szóló karácsonyi ajándékot! Nem tudok elég hálás lenni (“magamnak és mindenki másnak”), hogy megismertem az EFT-t és az EFT-seket!Ez a mostani történeted is megerősít abban, hogy mekkora tudás, erő birtokában vagyunk és ezzel a képességünkkel egyúttal kötelességünk is a környezetünkben élők állapotán, egészségén tudatán, helyzetén… segíteni. Remélem a sok szeretet-energia-csomag összeadódva eredményesen hat, mert már nagyon ráfér a szűkebb és tágabb környezetünkre!

 • Kedves Andras, koszonom a szep sorokat, hasznos tanulnivalot, es remelem a februari talalkozon mindezt szemelyesen is megtehetem.Istentol megaldott Boldog Karacsonyt,es eredmenyekben , egeszsegben gazdag, Boldog Uj Evet kivanok szeretettel Ilosvay Eva.

Szóljon hozzá Ön is!