A test és az elme gyógyításának új útjai 2. rész

Áttörés az energiapszichológiában 2. rész

 

Az utóbbi időben több hitetlenkedő levelet kaptam az EFT hatásairól szóló esettanulmányok kapcsán. A kételkedőket nehéz meggyőzni. Ezért választottam a mai blog témájául egy részletet Dawson Church Génjeink csodája című könyvéből.

Ebben a részben egy, az EFT -vel kapcsolatos kutatás elképesztő eredményeiről kapunk tájékoztatást. Ezt egészíti ki egy rövid saját esettanulmányom, amely alátámasztja a tudományos kutatás eredményeit.

A test és az elme gyógyításának új útjai

Íme a részlet a Génjeink csodájából:

“Egy orvos a betegei élő vörösvérsejtjeit vizsgálta sötét látóteres mikroszkóp alatt EFT alkalmazása előtt és után. A doktornő a páciensei vérmintájában talált, egymáshoz tapadt vörösvérsejtek nagy mennyisége miatt aggódott. Ha a vörösvérsejtek összetapadnak, kisebb lesz a felületük, amellyel a tüdő oxigéntartalmát megköthetik, és szétoszthatják a testben. Az egyenlő eloszlású vörösvérsejtek jelzik, hogy egészséges az oxigén felvétel, míg az összetapadt vörösvérsejtek miatt csökken az oxigén felvétel.

A doktornő megfigyelte, hogy az EFT alkalmazásával a páciensnek megváltozott az összetapadt vörösvértestek mennyisége és ez a hatás azonnal jelentkezett, amikor az élő sejtmintákat megvizsgálták mikroszkóp alatt.

Az alsó kép tizenkét perccel később készült, és a páciens vörösvértesteit mutatja két kör EFT kopogtatás után, amelyet azzal a tudatos szándékkal végeztek, hogy megfelelő legyen a sejtek eloszlása.

 

A jelenleg uralkodó orvosi modell nem hisz abban, hogy egy olyan élettani folyamat, mint a vörös vértestek összetapadása a páciens tudatos irányítása alatt állhat. A vörös vértestek összetapadásának visszafordítása általában több hónapos kezelést igényel, ha egyáltalán megvalósítható. És ebben az esetben mégis a pár percig tartó két EFT kör elég volt, hogy azonnali és látható változást hozzon a sejtek összetapadásának mértékében. Az ilyen történetek ígéretes jövőt jósolnak azoknak az ellenőrzött kutatásoknak, amelyek azt vizsgálják majd, hogy az EFT segítségével milyen hatásokat vagyunk képesek elérni a szervezetünkben.

Az EFT honlapja (www.eftuniverse.com) orvosok, pszichiáterek, pszichoterapeuták, sportedzők, szociális munkások, és más egészségügyben dolgozók beszámolóinak százait mutatja be arról, hogy milyen esetekben találták hasznosnak a módszert, és szól páciensekről, akiknél hatékony volt az EFT, miután a hagyományos beavatkozások nem segítettek rajtuk.”

(Dawson Church: Génjeink csodája, magyarul kiadta a Human Training Kft. www.humanharmony.hu)

Természetesen a Human Harmony honlapján is számos esettanulmány olvasható. Ezek közül az egyik éppen a vér állapotának változásáról szól az EFT kezelés hatására:

 

„Enikő 2-3 hónapos terhes volt, amikor felkeresett. Nem sokkal korábban az orvosa azt mondta, hogy túl magas a vérében a trombocita szám, ezért ha a következő vizsgálatig nem csökken a normális szintre, akkor a terhessége végéig minden nap saját magának egy vérhígító injekciót kell beadnia.

Enikő rettegett az injekcióktól általában, azt meg különösen nem tudta elképzelni, hogy saját magának injekciót adjon be.

Körülbelül egy órát kopogtattunk a babával és az injekcióval kapcsolatos félelmeire, meg arra, hogy mit érez a trombocitákkal kapcsolatban és arra is, hogy szerinte miért szaporodhattak fel.

Két hét múlva kaptam egy sms-t:  Minden leletem normális, beleértve a trombocitákat is. Köszönöm. Enikő.”

 

Az 1. részt itt olvashatja! >>

A test és az elme gyógyításának új útjairól szóló sorozatot hamarosan folytatjuk.

 

Kérem, az alábbiakban írja meg véleményét.
Hasznos volt-e ez a blog? Vannak-e kérdései?

 

 

 

1 komment : “A test és az elme gyógyításának új útjai 2. rész”


Szóljon hozzá Ön is!