Az emberi kapcsolatok legfontosabb szabálya

Az emberi kapcsolatok legfontosabb szabálya


 

Írta: Dawson Church

Fordította: Sághy András

Állítsd le magad! Ez az emberi kapcsolatok legfontosabb szabálya. Valahányszor erős késztetést érzel, hogy megjegyzést tegyél egy másik személy viselkedésével kapcsolatban, ne tedd! Minél erősebben érzed a sürgetést, annál fontosabb, hogy leállítsd magad.

A sürgetés érzése általában azt jelenti, hogy a stresszhormonok nyomása alá kerültél. Azt jelzi, hogy a kortizol és az adrenalin szinted emelkedett, és tekintheted figyelmeztető jelzésnek, hogy ebben az állapotban NE cselekedj. Várj egy pár percet, amíg ez az érzés elmúlik.

A másik ember viselkedése valószínűleg egy korábbi stressz helyzetre emlékeztette az agyadat, amely fenyegetésként értékelte a jelenlegi szituációt. A mostani helyzet, vagy annak egy részlete emlékeztet egy korábbi fenyegetésre. Ez okozza a rendkívül erős késztetést a cselekvésre: meg kell védened magad a fenyegetéstől.

Mégis, ha nem cselekszel és ehelyett leállítod magad, jó dolgok történnek! A tested 3 percen belül elkezdi lebontani a kortizol és adrenalin molekulákat, és körülbelül 20 perc alatt a stresszhormonok teljesen lebomlanak. Ennyi idő alatt általában túl leszel a stressz-reakción. Ekkor tudsz okos döntéseket hozni.

Az emberi kapcsolatok legfontosabb szabálya

Az emberi kapcsolatok legfontosabb szabálya

Tehát valahányszor erős késztetést érzel arra, hogy reagálj, ÁLLÍTSD LE MAGAD! Ahelyett, hogy válaszolnál, kopogtass. Használj egyszerű mondatokat: “Annak ellenére, hogy … (az adott szituáció) …, mélységesen és teljesen elfogadom magam.”

A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a kortizol az EFT alkalmazása során sokkal gyorsabban lebomlik. Ha csak ezt az egy egyszerű, és mégis rendkívül hatékony technikát jól alkalmazod a kapcsolataidban, minden más képességedet sokkal könnyebben tudod majd alkalmazni. Ha kétségeid vannak, engedd el őket!

 

Sághy András megjegyzései a cikkhez:

1. Az EFT tanfolyamokon – sok egyéb mellett – megtanítjuk azt is, hogyan alkalmazhatod a kopogtatást mindennapi helyzetekben úgy, hogy senki ne vegye észre.

2. Dawson Church Génjeink csodája című könyve az EFT tudományos hátterét is sokoldalúan megvilágítja.

 

Kérem, az alábbiakban írja meg véleményét.
Hasznos volt-e ez a blog? Vannak-e kérdései?

 

 

6 komment : “Az emberi kapcsolatok legfontosabb szabálya”


 • Szia András! Nagyon örülök,hogy megismerhettem az EFT-nek a gyógyitó hatását.Nekem sokat segitett,és azóta is gyakorlom ha szükségét érzem. Sok sikert a munkádhoz. Erzsi

 • Kedves András!

  Tetszik a bejegyzés, azonban a téma kereteit módosítanám, még pontosabban szűkíteném.
  Szerintem a bejegyzés első két mondata, az “Állítsd le magad! Ez az emberi kapcsolatok legfontosabb szabálya.”, a következő módon lehetne pontosabb: Állítsd le magad! Ez az emberi kapcsolatokban felmerült problémák valódi megoldásának leghatékonyabb kezdete.
  Hozzászólásomat az alábbiakkal indokolom: egy emberi kapcsolat nem azzal kezdődik, hogy leállítom magam. Nem úgy folytatódik, hogy leállítom magam. Ezekből nem lesz emberi kapcsolat.
  A kialakult helyzet, ami problémát jelez és megoldásra vár, ráadásul a te aktív közreműködésed igényli, vagy ellenkezőleg, nem igényli!, ahhoz szükséges az olyan módszer, amiről a bejegyzésben a továbbiakban írsz, – s ha ismered a módszert, kopogtatsz is és ezáltal ráadásul még gyorsabban is – megnyugszol, majd okosan cselekedsz, ezzel is segíted a jó megoldást! Sőt, a jó megoldás megtalálásához,teszteléséhez is használhatod ezt a valóban hatékony módszert.
  Javaslom, próbálja ki mindenki, aki ezt a bejegyzést, regálást olvassa!

  Baráti üdvözlettel és kopogással, Pintér Laci

 • Üdvözlöm !
  Nagyon jó lenne ha minnél többen olvasnák a bejegyzést és megpróbálnák alkalmazni is. !!
  Azt szertenén kérdezni , hogy kopogtatás feltétlenül szükséges? ,nem elég CSAK “AKARNI” és azt gondolni erősen (Stopp), hogy nem reagálok a dolgokra.Én úgy gondolom , hogy a kopogtatás egy figyelemelterelő mozdulat miközben próbálom meggyőzni magamat.?!
  Ettől függetlenül én hiszek benne így is, hogy tudnám alkalmazni helyesen a kopogtatás technikáját .A velem kapcsolatban lévő embereket is próbálom meggyőzni , hogy gondolataikat pozitív irányba terelgessék.

  • A kopogtatás önmagában hatásos. A pozitív gondolat önmagában is hatásos lehet. A kettő együttes hatása azonban fantasztikus. Az EFT éppen ezért nagyszerű eszköz, mert kombinálja a szöveget, a gondolatokat, az érintést, az érzelmeket és a testi érzéseket. Ezáltal sok csatornán keresztül segíti a gyógyulást. Érdemes mindenkinek kipróbálni. Sághy András

 • Szia András!

  Szuper ez a bejegyzés. Nagyon igaz!

  üdv és további sikereket
  Robi

Szóljon hozzá Ön is!