Keresd a korai specifikus eseményeket! – 1. rész

Keresd a korai specifikus eseményeket! – 1.rész

 

Az alábbi cikket egyik EFT Mesterem, Jaqui Crooks írta.
Bár a cikk haladó EFT technikákat mutat be (és ezért az EFT terapeutáknak mindenképpen nagyon hasznos lesz), mégis úgy gondolom, hogy minden olvasó sokat tanulhat belőle. Egyrészt azért, mert kiderül, hogy milyen széles körben használható az EFT, másrészt pedig a cikk betekintést nyújt abba is, hogy hogyan történik a kezelés és azt is segít megérteni, hogy  valójában hogyan működik az EFT.

Sághy András
 

Írta: Jaqui Crooks EFT Master

(Fordította: Sághy András)

Mindannyian tudjuk, hogy az EFT-vel akkor tudunk hatékonyan segíteni, ha specifikus eseményekkel foglalkozunk. Minél korábbi a specifikus esemény, annál gyorsabb a gyógyulás. Az igazi kihívás az, hogy miként találjuk meg ezeket a korai specifikus eseményeket.

Meg szoktam kérni a pácienseimet, hogy képzeljék el az energia rendszerüket, amint a testük körül áramlik. Ha egy esemény rossz érzést okoz, szomorúnak, sértődöttnek, dühösnek érzik magukat, félnek, vagy bűntudatuk van, ennek az az oka, hogy valami akadályozza az energia áramlását, ugyanúgy, mint amikor egy folyó útját elzárja egy megakadt gerenda. Az idő múlásával újabb és újabb gerendák akadnak el az első akadálynál (újabb és újabb negatív események történnek). Egyszer csak kiderül, hogy egy hatalmas torlasz alakult ki, az első rossz érzés, vagy egy személy, vagy egy szituáció körül, ami egyre komolyabb problémát okoz, s szinte elviselhetetlenné válik.

Ilyenkor feltétlenül foglalkozni kell az aktuális helyzettel, az „itt és most”-tal, hogy a páciens megkönnyebbüljön. Valószínűleg semlegesíteni kell néhány aktuális, jelenkori „gerendát”, hogy a páciens hajlandó legyen foglalkozni a régiekkel is. Ennek ellenére a korai akadályok megkeresése a torlaszban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a gyógyulás a leggyorsabb és leghatékonyabb legyen. A korai specifikus események megtalálásának külön előnye, hogy a korai blokkok oldásával a későbbi blokkok is oldódni kezdenek és felgyorsítják a gyógyulást.

Mit tehetünk, ha a páciens nem emlékszik a korai specifikus eseményekre?

Több megoldás is létezik.

Amikor az ügyfél nem tudja

Néha elegendő, ha egyszerűen a következő szavakkal kopogtatunk:

„Annak ellenére, hogy nem tudom, mikor kezdődött ez a probléma, mélységesen és teljesen elfogadom magam.”

Ez a kopogtatás arra készteti a tudat-alattit, hogy előhozza a lényeges emlékeket. Kérd meg az ügyfeledet, hogy szakítsa meg a kopogtatást, ha valami az eszébe jut közben – legyen az egy gondolat, érzés vagy kép. Az a célunk, hogy azzal foglalkozzunk, amit a tudatalatti felkínál.

Keresd a korai specifikus eseményeket!

Keresd a korai specifikus eseményeket!

Koncentráljunk a testi érzésekre

Az egyik kedvenc módszerem a korai események megtalálására, hogy arra kérem az ügyfelemet, hogy koncentráljon arra az érzésre, amit a jelenleg problémás eseménnyel kapcsolatban érez. Gyűjtsünk annyi információt erről az érzésről, amennyit tudunk (pl. a színe, a mérete, kemény, vagy puha, durva, vagy sima, mozog, vagy áll, csendes, vagy hangos.) Előfordul, hogy hasznos, ha megkérdezzük, hogy, „ha beszélni tudna, mit mondana?”.

Próbáljuk meg minél részletesebben leírni az érzést (amit a jelenlegi eseménnyel kapcsolatban érez). Ez után kérjük meg az ügyfelünket, hogy hunyja be a szemét, és próbáljon igazán mélyen koncentrálni az érzésre. Kérjük meg, hogy próbáljon visszamenni minél messzebbre az életében és találja meg azt a legkorábbi időt, amikor már ismerős volt ez az érzés.

Hasznos lehet, ha megkérjük, hogy menjen vissza még korábbra és ellenőrizze, nem érezte-e ismerősnek az érzést ennél korábban is. Ha igen, akkor voltak még korábbi események is, amelyek valószínűleg felbukkannak majd a kopogtatás során.

 

Egy hét múlva olvashatod a cikk folytatását, melyben Jaqui Crooks további tippeket ad a korai specifikus események feltárásához!

 

Kérem, az alábbiakban írja meg véleményét.
Hasznos volt-e ez a blog? Vannak-e kérdései?

3 komment : “Keresd a korai specifikus eseményeket! – 1. rész”


 • Nekem hasznos volt ez a cikk.
  Leginkább azért, mert segít a folyamatok működését kereső gondolkodásban, másrészt viszont ötleteket ad, milyen köntösben próbáljam meg elcsípni a belső mozgások keltette változásokat.
  Kíváncsian várom a folytatást.

 • Szervusz Kedves András!

  Nagyon élvezem az új hírleveleidet, azon kevesek közé tartozik, amelyekről nem iratkoztam le :-).
  Nekem az tetszik hogy:
  se nem rövid, se nem túl hosszú,
  értékes info vagy érdekes történetről szól és
  a tilusa tiszta, pontos, könnyen érthető.

  Kívánom hogy még sok ilyet írjál, köszönettel:

  Pazár Kinga

 • Peszlegné Pogány Éva

  Nekem nagyon tetszett ez a blog, különösen az a rész, amikor az ügyfél nem tudja, mikor kezdődött a probléma.Ki fogom próbálni először magamon, kíváncsi leszek mit hoz fel a tudatalatti.

  Köszönöm szépen!
  Üdvözlettel: Peszleg Éva

Szóljon hozzá Ön is!