Közeledik, vagy távolodik a siker?

Közeledik, vagy távolodik a siker?

A legutóbbi hétvégén Siker műhelygyakorlatot tartottunk. Ezen a műhelygyakorlaton mindenki egy olyan témával, egy olyan sikerrel foglalkozik, amit mindig szeretett volna elérni, de még soha nem sikerült. A műhelygyakorlat reggelén először azzal foglalkozunk, hogy kinek mi lesz a “siker” ezen a napon, azaz hogyan tudjuk elérni, hogy kellően specifikus, kellően meghatározott legyen kinek-kinek a saját sikere. Természetesen ezt a pontosítást is az EFT módszerével érjük el.

A nap folyamán különböző gyakorlatok segítségével és rengeteg kopogtatással mindenki megszabadul a cél elérését akadályozó érzelmi blokkoktól és korlátozó hiedelmektől. Az egyik gyakorlat azt célozza, hogy mindenki “lássa” a saját sikerét és közelítsen felé, miközben a társa minden lépésnél kopogtatja, hogy a felbukkanó negatív érzések megszűnjenek. A gyakorlat során teljesen váratlanul és váratlan helyeken bukkannak fel rossz érzések és blokkoló gondolatok. Van, aki nem tud elindulni, mert földbe gyökerezett a lába, van aki menet közben “lebénul”, mert hirtelen félelmek lepik el, van, akinek a sikerhez vezető útja közben különböző személyek bukkannak fel, akik akadályozzák, vagy támogatják. Egyszóval érdekes dolgok történhetnek a gyakorlat során.

A nap folyamán az is kiderül (be is bizonyítjuk, mindenki átéli), hogy a siker nem más, mint egy érzés. Az is kiderül, hogy az általunk vágyott tárgyak, személyek, anyagi bőség attól függően távolodnak, vagy közelednek, hogy mit érzünk. Ha örömet, boldogságot, hálát, lelkesedést, extázist érzünk, a “siker” közeledik. Ha szomorúságot, frusztráltságot, irigységet, szégyent, bűntudatot, félelmet, haragot érzünk, a “siker” távolodik.

Egy nappal a legutolsó tanfolyam után ragyogó bizonyítékot kaptam ennek az elméletnek az igazolására. Egy olyan hölgy jött el az EFT konzultációra, akivel már több alkalommal foglalkoztam, mert az élet számos területén megakadt és ebben kérte a segítségemet. Az elakadt életterületek közé tartozott a magánélete (régóta nincs olyan társa, aki számára megfelelő lenne), elakadt az üzleti vállalkozása (nagy terveit csak úgy tudná megvalósítani, ha számos nagy értékű ingatlant eladna). Az EFT foglalkozások során sok érzelmi blokkot kezeltünk már és minden vonalon beindult a mozgás. De azt tapasztaltuk, hogy mindegyik területen néhány lépés után leállt a fejlődés. Jelentkeztek férfiak, megfelelőek is, de néhány alkalom után eltűntek. Minden ingatlanra jelentkezett több vevő is, de az ígéretes tárgyalások után eltűntek. Volt olyan is, aki már többször is előkerült.

Amikor a kliensem a tanfolyam utáni napon felbukkant, nagyon feldúlt volt:

“Nagyon türelmetlen vagyok, nagyon dühös vagyok, megint nem történik semmi, megint mindenki eltűnt.”

Gondoltam, kipróbáljuk a fentebb említett lépegetős EFT gyakorlatot. Amikor arra kértem, hogy “lássa” a célt, egy olyan módon berendezett nappali helyiséget látott, amit akkor fog megvalósítani, amikor már a “nagy üzlet” bejött.  A nappaliban egy kanapén egy férfival ült és elmélyült beszélgetésbe merültek. A férfi az “ideális” jelölt, aki korábban már felbukkant az életében, de azóta eltűnt. A célhoz vezető első lépést nagyon nehezen tudtuk megtenni, mert előbb számos félelmet, kétséget kellett legyőznünk a kopogtatás módszerével.

Amikor elmúltak a kezdeti félelmek, sikerült megtenni az első lépést. Kértem, nézze meg ismét a célját. Meglepetésében felkiáltott: a cél ugyanott maradt, nem jött közelebb, viszont a férfi a kanapén közelebb került hozzá.

Ekkor újabb félelmek jöttek elő. Miközben ezekről beszámolt, azt vette észre, hogy a férfi a kanapén távolabb került tőle.

Sok-sok újabb kopogtatás után léptünk egyet előre. Majd még egyet. Ekkor éppen félúton jártunk a cél felé. És megtörtént az, ami az életében is rendszeresen ismétlődik: “leblokkolt”, “lebénult”, egyetlen lépést sem tudott megtenni, sőt abban sem volt már biztos, hogy akarja-e ezt a célt. Mivel közben lejárt az időnk, abban maradtunk, hogy legközelebb folytatjuk.

Ez a példa jól mutatja a céljaink elérésének természetét: a cél elérése attól függ, hogy mit érzünk az adott céllal kapcsolatban. Ha pozitív az érzés, a cél közeledik, ha negatív, a cél távolodik. Akkor tudjuk elérni, ha jól érezzük magunkat a célunkra gondolva.

 

Kérem, az alábbiakban írja meg véleményét.
Hasznos volt-e ez a blog? Vannak-e kérdései?

 

0 komment : “Közeledik, vagy távolodik a siker?”


  • Még nincs komment

Szóljon hozzá Ön is!