EFT3 cikk2

HOGYAN VÁLHATSZ KIVÁLÓ GYÓGYÍTÓVÁ?

Írta: Jacqui Crooks EFT Master

Minden veled kezdődik:

Nem tudsz segíteni senkinek, ha te magad nem vagy jó állapotban.

Ha te is a gödörben vagy, hogyan tudnál valaki mást kihúzni onnan?

Ahogy a repülőgépen a biztonsági utasítás mondja: „Először vedd fel az oxigén álarcot és csak azután próbálj meg segíteni másoknak.”

 1.  Végezd el a munkádat saját magadon – a Személyes Béke Eljárást nem hagyhatod ki!

 

 1. Építs ki egy hálózatot magad körül – támogatókból, terapeutákból, EFT-sekből, akikkel megoszthatod a saját problémáidat. Mindig könnyebb a mély belső problémákon valaki mással dolgozni, mert egy másik személy másként látja.

 

 1. Csinálj valami mást – Szeresd, amit csinálsz, de ne csináld egész nap, és minden nap. Tarts szüneteket, menj el kávézni a barátaiddal, találj egy igazi hobbit, valami izgalmasat, kreatívat. Mi az, amit mindig szerettél volna megcsinálni? Mi az, ami visszatart? (Kopogtass, kopogtass!). Végezz rendszeresen valamilyen testmozgást. Ha egész nap a pácienseiddel vagy, vagy a számítógép előtt ülsz, nem lesz egészséges az energia-áramlásod.  Menj ki a szabadba, ölelj át egy fát, beszélgess a virágokkal. Meg fogsz lepődni, milyen jól érzed magad utána.

 

 1. Humor – az ügyfeleiddel komoly dolgokról beszélsz, és ez téged is komorrá tehet. Csinálj valamit utána, ami megnevettet. Nézz meg egy rajzfilmet, rohanj le a dombról, mint egy gyerek, csiklandozz meg valakit.

 

 1. Oldj minden blokkot magadban, mielőtt az ügyféllel dolgozni kezdesz.– Törölj minden kétséget azzal kapcsolatban, hogy képes vagy-e segíteni neki. Törölj minden ellenérzést az ügyféllel szemben. Törölj minden érzelmet azzal kapcsolatban, hogy mindenképpen meg kell gyógyítanod őt.
 1. Teremts energetikai kapcsolatot – Emlékezz, hogy a gyógyítás rajtad keresztül történik és nem te gyógyítasz.

Egy egyszerű gyakorlat:

Állj vállszélességű terpeszben. Lélegezz be és képzeld el, hogy energiát lélegzel be a földből és ez az energia átjárja a testedet, majd a korona-csakrán keresztül az univerzumba távozik. Kilégzéskor képzeld el, hogy az energia az univerzumból a korona-csakrán keresztül belép a testedbe és a talpadon keresztül a földbe távozik. Elképzelheted az energiát színesnek, vagy egy fehér fénynek, vagy egyszerűen csak érezheted. Képzeld el, hogy ez az energia kitisztítja a csakráidat, amint keresztül áramlik rajtuk és energikusan megforgatja őket.

 

 1. Teremts kapcsolatot a saját erőiddel – Állj úgy, hogy a bal lábad a jobb előtt legyen. A bal lábadra helyezve a testsúlyodat, nyomd előre magad a kezeiddel és erőteljesen lélegezz ki. A testsúlyodat a hátsó lábadra helyezve húzd az energiát magad felé és erősen lélegezz be. Felváltva toldd el magadtól és húzd magadhoz az energiát, figyelj az erőteljes légzésre és érezd, amint az erő egyre inkább átjárja a testedet. Képzeld el, amint az energiát eltolod úgy, hogy betöltse a szobát, az egész várost és elér a páciensedhez, mielőtt még megérkezne hozzád. Így rendben lesz az energiád, mire a páciens megérkezik.

 

 1. Energetikailag tisztítsd meg a kezelés helyszínét – Fontos számodra és a páciensed számára is, hogy energetikailag tiszta helyszínen kezeld. Sok módja van, hogy a negatív rezgéseket megszüntessük. Égethetsz fehér zsályát az ügyfél érkezése előtt és távozása után, ahogy én is teszem. Használhatsz tisztító spray-ket, tibeti tálakat, vagy dobokat, vagy egyszerűen csak hangosan tapsolj mindenfelé a szobában, különösen a sarkokban. Azt hiszem, az ügyfeleidnek elég sok saját negativitásuk van, nem szükséges, hogy valaki más negatív energiájában üldögéljenek.

 

 1. Brainstorm – Mielőtt az ügyfél először meglátogat, kérd meg, hogy írja le (és előzetesen juttassa el hozzád), hogy mi történik jelenleg az életében, és mit szeretne e helyett. Írjon le minden negatív eseményt a gyerekkorától kezdve, azokat az időpontokat, embereket, helyeket, amelyek problémákat okoztak neki. Ez lehetőséget ad arra, hogy észrevedd a rendszeresen ismétlődő tendenciákat és előzetesen felkészülj.

 

 1. Rokonszenvteremtés – Ez a terápiás ülés legfontosabb része. Ha sikerül rokonszenvet teremteni, az ügyfél biztonságban érzi magát és sokkal nyitottabb lesz. Megbocsát neked akkor is, ha valamiben tévedsz, vagy olyasmit ajánlasz, ami nem működik. Ha kölcsönös rokonszenv van, egy közepes ülésnek is nagyszerű eredményei lehetnek, míg rokonszenv nélkül egy nagyon jól vezetett ülés is csak közepes eredményt hozhat. Fordíts időt arra, hogy rokonszenvet teremts, megéri. Lehetővé teszi, hogy sokkal kreatívabb legyél.

 

 1. Kíváncsiság – Légy kíváncsi az ügyfélre és a közös munkátokra. Soha ne legyenek előzetes elvárásaid! Egyszerűen csak legyél kíváncsi: „vajon mi történik majd a mai ülésen?” – és akkor nyitott maradsz az intuíciódra és tudsz figyelni az ügyfeledre.

 

 1. Lépj be az ügyfeled világába – Értsd meg a világát és mutass neki valami mást! Az emberek azt hiszik, hogy mindenki ugyanúgy látja a világot, mint ők. Ha megérted, hogy mit lát, akkor rájössz arra is, hogy mit nem lát.

 

 1. Lehetőségek – Új lehetőségeket mutathatsz a világ szemlélésére. Soha ne mondd meg, hogy hogyan kellene látniuk a világot, vagy hogy egy másik lehetőség „jó” lenne, vagy jobb, mint az övé, mindössze csak vess fel különböző lehetőségeket. Használd a „lehetséges”, „talán”, „esetleg” és egyéb határozatlan szavakat, amelyek lehetővé teszik az ügyfél számára, hogy eldöntse, hogy mi az, ami számára működik. Te csak bővíted a horizontját, tágabb képet mutatsz neki.

 

 1. Lazíts – Ha ellazult állapotban vagy, akkor félreállsz az útból.

 

 1. Intuíció – Ha ellazult állapotban vagy, az intuíciód szabadon áramlik. Ha előre megkérdezed az ügyféltől, hogy „amennyiben hirtelen támad egy intuícióm, kipróbálhatjuk-e?”, akkor engedélyt kapsz, hogy kísérletezz. Intuitív módon próbálkozhatsz, tudván, hogy ha valamiért nem működik a megoldás, az ügyfél tudja, hogy mit csinálsz és nem fogja kifogásolni. Segít abban is, hogy ellazulj és jobban bízz az intuíciódban.

 

 1. Megakadás – Ha megakadsz, és nem tudod, hogyan folytasd, dőlj hátra, végy egy mély lélegzetet, és kérj segítséget. Kérd az Istentől, a felsőbb énedtől, az angyalaidtól, a vezetődtől, bárkitől és bármitől, akit, vagy amit el tudsz fogadni, mint egy magasabb rendű intelligencia forrását.

 

 1. Kérdezd meg az ügyféltől – Ő mindenre tudja a választ. Kérdezd magabiztosan és elegendő határozatlan szót használva – és ő válaszolni fog. „Ha tippelned kéne, hogyan lehetne ezt az aspektust kisebb részekre osztani, mit gondolsz, hogyan tudnád megtenni ezt?”

 

 1. A legjobb – Ismerd fel, hogy a kliens mindig és minden szituációban a legjobbat tette, amit csak tudott. (És te is!)

 

 1. Gyógyítatlan részek – Ismerd fel, hogy mindenki, akivel dolgozol, megmutatja neked a saját meg nem gyógyított részeidet. Jegyezd fel és utána engedd el. Az EFT lehetővé teszi, hogy töröld a tudatos elmédből. A többi aspektussal foglalkozz később.

 

 1. Irritáció – Ha az ügyfél irritál, vagy megijeszt, kire, vagy mire emlékeztet? Kopogtass!

 

 1. Csalódás – Ha úgy érzed, hogy az ülés nem sikerült olyan jól, mint szeretted volna, kopogtass, hogy a következő ülésen ez már ne zavarjon.
 1. Lezárás – Ha több dolgot hoztál fel, mint amennyit meg tudsz oldani, csomagoljátok be, mielőtt lezárod az ülést. Valami ilyesmit mondhatsz: „Annak ellenére, hogy sok mindent felnyitottunk ma, és nem mindent oldottunk meg, azt választom, hogy minden megoldatlan problémát biztonságosan elcsomagolok a következő ülésig, amikor biztonságban elővehetjük majd és ismét dolgozhatunk rajta.” Az ügyfél választhat valamilyen helyet, amit biztonságosnak tart. Ez lehet egy zárt doboz, vagy egy páncélszekrény.

 

 1. Választás – Jegyezd meg, hogy ügyfelednek joga van azt választania, hogy nem gyógyul meg. Adj neki engedélyt, hogy megtartsa a betegségét és figyelje a változásokat.

 

 1. Rendben van! – Jegyezd meg, hogy az Univerzumban minden pontosan olyan, amilyennek lennie kell – még te is!

 

 1. Légy hálás – mindenért és mindenkiért az életedben.

ÖRÜLJ! LÉGY BOLDOG ÉS VIDÁM!

A GYÓGYULÁS MAGÁTÓL JÖN!

 

A cikk PDF formátumban letölthető itt: Hogyan válhatsz kiváló gyógyítóvá?