Önbizalom-növelő program visszajelzései hétről hétre

Mi volt a résztvevők véleménye az Önbizalom-növelő programról hétről hétre?

Az alábbiakban sok-sok véleményt olvashatnak, hogy mi volt a véleménye az önbizalomról, magabiztosságról, a saját énképükről, és az EFT -s programról azoknak, akik hétről hétre velünk tartottak, és végigcsinálták az egész programot.

Visszajelzések az 1. hét után

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

„Nem értem, hogy miért akarok másoknak bizonyítani. Válasz egy hét múlva: Most már jön az érzés: “Meg tudom csinálni!”. Nem másoknak, hanem magamnak szeretnék megfelelni. Elégedett szeretnék lenni magammal.”

„Az önbizalom hiányt én úgy élem meg, hogy csak “sodródom az árral”, élem a szürke kis életemet, semmi nem történik – talán az önbizalom hiány miatt. Azt szeretném elérni a programmal, hogy 180 fokot forduljon az életem. Szeretném végre ÉLNI a sajátomat – és nem az “elvárásoknak megfelelően”.”

„1.) Sokszor inkább megfeszülök, bár szívesebben nemet mondanék (pl. egy feladatra), de a megfelelés kényszere erősebb, nem merek nemet mondani, 2.) Inkább engedékeny, túlvállaló vagyok, mert félek, hogy különben nem tarthatom meg pozícióm, nem becsülnek meg, 3.) Inkább “előlegezem a jó, udvarias, adakozó gesztust”, hogy én is jóindulatot várhassak el. Na, éppen fordítva sül el a dolog az esetek többségében. Inkább mulyának néznek (hülyének/maflának), és én is annak érzem már magam. Szerencsére nem sokszor hallottam magamról, hogy olyan “bocsánat, hogy élek” típus vagyok. (Ennyire azért nem gáz ez a dolog nálam.)”

„Az önbizalom hiányom nélkül úgy gondolom, több ismeretre, biztos döntésekre – sikeresebb életre – tennék szert a párkapcsolatban és önmagam egészségi állapotának javításában. Pl. öregkori látásromlás megfékezése, izom erősítése.”

„Ezzel a programmal azt szeretném elérni, hogy magabiztosabbá váljak, jobban eltudjam “adni magam”, jobban kommunikáljak az emberekkel.”

 

„Félek olyan dolgokat megtenni, amit egyébként szeretnék. Pl. vezetés, új munka. Sokszor nem tudok lazítani és csak élvezni a jó dolgokat, keresek valami aggódni valót, akkor is, ha nem kéne. Azt érzem, hogy sok mindenben hátráltat az önbizalomhiány, pl. a boldogság megélésében, elfogadásában.

Azt szeretném elérni ezzel a programmal, hogy bátran belevágok mindenbe, amire vágyom, elhiszem, hogy az élet jó dolgait megérdemlem, hiszek benne, hogy az emberek elfogadnak és kedvelnek olyannak, amilyen vagyok!”

 

„Azt szeretném elérni ezzel a programmal, hogy meg merem lépni azt és azokat, amiket most nem merek, mert nem bízom magamban, mert nem hiszem el, hogy lehet még jobb is, mert félek attól, hogy ha meglépem, akkor egyedül, támasz nélkül maradok. Mindezek az érzések átalakulnak, és a támasz nélküliséget is úgy élem meg, hogy elég erős vagyok magam is, nincs szükség külső segítségre. Célom, hogy belső erőmhöz hozzáférjek, és ez átsugározzon mindennapi tetteimen és gondolataimon és érzeteimen.

Munkám során meg mernék tenni bátrabb lépéseket. Belső lelkem erősödne, ez kihatna életem minden pillanatára. Nem a félelem befolyásolna, hanem a szabad akaratom. Vállalnám jobban a kockázatot, vállalnám a felelősséget. Párkapcsolatomban jobban kiállnék magamért. Édesapámmal való kapcsolatomban is szabadabb lennék. Párkapcsolatom kiteljesedne, mert szabadabb lenne az elvárásaimtól, vagy pedig beteljesítenénk a kapcsolatunkat, és végre közös együttélést teremtenénk, amelyben mind a ketten kivesszük részünket.”

„Félek a kihívásoktól, úgy érzem, nem vagyok elég, csalódást okozok, hibázok. Szeretném elfogadni és elfogadtatni magam olyannak amilyen vagyok. A program abban segíthetne, hogy magabiztosabban és félelem nélkül mernék emberek közé menni.”

„Szeretnék annyi önbizalmat, ami nem hátráltat, hanem segít, ill. jobban elfogadni magamat. Elsősorban jobban érezném magamat a bőrömben, nem félnék a kudarcoktól, és nem jönnék zavarba mások előtt.

Magabiztosabb fellépésem lenne, sokkal kevesebb negatív gondolatom lenne, tervezném a jövőmet, és meghatároznám életcélom, természetesen nem egyedül, hanem párban.”

Szeretnék végre szorongásmentes, teljes életet élni. Nagyon sok mindenen változtatna, végre igazán boldog lennék.”

„Szánalmasnak érzem magam. Sokkal többet el tudtam volna érni az életben, ha lenne önbizalmam. Szeretnék felszabadultabb es lazább lenni.

„Nem vagyok elég jó. Nem érdemlem meg, hogy boldog legyek. Számomra és szeretteim számára nem biztonságos. Idegesség. Nekem úgy sem sikerül. Nem vagyok képes rá. Mások úgy is csak kritizálnak. Nem vagyok szerethető. Magányosság érzése. Nekem soha senki nem segít. Mindenért én vagyok a felelős. Minden az én hibám. Nem hiszem, hogy nekem sikerülhet. Túl gyenge vagyok hozzá. Túl gyáva vagyok hozzá. Nem biztonságos számomra, a családom számára, a szeretteim számára, ha nekem önbizalmam van.

„A programmal azt szeretném elérni, hogy egészséges magabiztossággal, életerővel teli, nyugodt, sikeres, kiegyensúlyozott, harmonikus és optimista ember legyek, aki érzi és tudja, hogy értékes és szerethető.”

„Magabiztosabb szeretnék lenni. Az érzelmei iránt befogadóbb, azokat kezelni képes. Mosolygó. Szeretetet adó. Sikeresebb lennék. Teljesebb lenne az életem. Könnyebben kommunikálnék.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

„Igen. Eddig személyesen nem találkoztunk az üzleti partnerekkel. Pénteken az első találkozás alkalmával nagyon felszabadultan, könnyedén zajlott a beszélgetés, ami meglepett. Leginkább az volt a meglepő, hogy a társalgás során én voltam az egyik legaktívabb. Nagyon jó érzés volt.”

„Igen, voltam állásinterjún, és jól sikerült!”

„Előfordult, hogy a párbeszéd közben eszembe jutott, hogy magamra figyeljek, és hogyan csináljam, hogy jó legyek, tudatosan irányítottam a viselkedésemet és nem izgultam.”

„Ezen a héten 5 nap voltam tanfolyamon, továbbképzésen. A kopogtatást is becsületesen csinálom. Ami változott, hogy az esti hálaadáshoz is megjött a kedvem.”

„Új emberekkel találkoztam, könnyedebben tudtam viselkedni.”

„Merészebb lettem, mertem vállalni egy kockázatot.”

„Nem volt alkalmam tesztelni, de úgy vettem észre, hogy nyugodtabb, türelmesebb, kiegyensúlyozottabb voltam.”

„Párkapcsolati szinten a beszélgetések során jobban éreztem magam.”

„Minimális javulás, belső szorongás, nyomás enyhülése, bár még nagy bennem az ellenállás.”

„Igen a párkapcsolatban és a munkahelyen is finoman, de kifejeztem a cselekvésemben, beszédemben, jól esett.”

Igen. Hamarabb túljutottam a negatív gondolataimon.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

„Kommunikáció.”

„Családdal kapcsolatos ügyekben (szülők).”

„Általánosságban jobban éreztem magam a nehézségek ellenére is. Sokszor tudom magamat dicsérni.(Na, ezt nem szoktam korábban.) Pedig nagyon jó dolog, hálás vagyok, ha a napi rohanásban ez többször is eszembe jut.”

„Munka területén.”

„A magamba vetett hitem növekedett.”

„Önelfogadás, teremtőerő elfogadása, vezetés.”

„Párkapcsolati. De ebben vagyok leginkább sérült.”

„A családban.”

„Jobban bízom magamban, hogy eredményt érek el.”

„Többször voltam jobb kedvű, mint az előző héten, és így nyugodtabb volt a kommunikáció másokkal.”

„Kissé magabiztosabb lettem, főleg kopogtatás után, de mikor ismét számomra kellemetlen helyzetbe kerülök, akkor újra előjönnek a rossz érzések.”

„Kezdeményező készség.”

„ÉFT kezelések.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 2. hét után

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

„Most úgy érzem, lehetségesnek tartom, hogy tényleg vannak értékes tulajdonságaim, amikről eddig egyáltalán nem vettem tudomást, és sokkal jobban tudok majd bízni magamban. Talán már el is kezdődött a folyamat. Ez nagyon jó érzéssel tölt el.”

Lendületben érzem magam, a kívánt erő érzése még hiányzik. Jól érzem magamat új környezetemben, tele vagyok elszántsággal, úgy érzem a mostani és az ezt megelőző (pénzáramlás) kopogtatás sorozat is segített abban, hogy ilyen embereket vonzottam be, ill. közéjük kerültem.”

„Sajnos az önbizalom hiány gátolja a teremtőerőm, ezért szeretném megszüntetni.”

„Sokat változom, kezdem másképp látni a dolgokat. Kicsit nyugodtabb voltam a héten.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

„Céges rendezvényünkön, a hétvégén 50 fős orvoscsoporttal közös tréningen és előadássorozaton vettem részt. Engem is meglepett, hogy ennyire aktív voltam: 6 fős csoportokban dolgoztunk. A feladatok kidolgozásánál elsőként adtam választ, mondtam véleményt, amit elfogadtak az orvosok. Senkit nem ismertem eddig személyesen közülük. A következő feladatoknál a testbeszédük alapján egyértelmű volt, hogy kíváncsiak voltak a véleményemre, mert rám néztek és már várták tőlem a következő választ… 🙂 Ez nagyon furcsa volt, de jó érzéssel töltött el. Az est folyamán pedig együtt énekeltünk és táncoltunk, mindenki nagyon jól érezte magát. Biztos vagyok abban, hogy a kopogtatás segített ilyen oldott állapotba kerülni, mert máskor előfordult, hogy nem is vettem részt már az esti programon, a vacsorára sem mentem le a szobámból.”

„Talán mintha elindult volna valamilyen “fejlődés” bennem. Angol vizsgám mintha “könnyebb” lett volna. Talán az angol nyelvtanulásba némi javulást látok, párkapcsolati dolgok nem változtak.”

Részkudarcok nem hogy nem érdekelnek, sőt szinte örömmel, tudatosan keresem az ezekből jövő segítséget. Köszönöm, hogy idáig eljutottam, és ez a hála-érzés bizony erőt növelő képesség.”

Ezen a héten az autóvezetés volt a témám, és nagyon sok mindenkivel tudtam beszélni erről a problémáról. Valahogy mindenki lebeszélt a vezetésről, hogy majd később kezdjem el. Sikerült is elfogadnom ezt magamban, és nem gondolom azt sem, hogy később nem fog menni. Szóval pozitív lett ez a terület.”

„Nem kérdeztem és kíváncsiskodtam egy olyan téma iránt, amiről eddig minden pillanatot tudni akartam. El tudtam engedni anélkül, hogy ez rossz érzés lett volna, és csak most, a kérdésnél jutott eszembe.”

„Megvédtem magam, elégedett voltam.”

„Igen, büszke voltam magamra, hogy jól meg tudtam csinálni.”

„Új lehetőséget meglátva, belevágtam, talán bátrabb lettem.”

„Egész jól bírtam a szülői értekezletet.”

Igen voltak sikerek a párkapcsolatban, végre tudtunk úgy beszélgetni, hogy egyenrangúnak éreztem magam, és jobban képviseltem magam, illetve megértettem a feleségem.”

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

Emberi kapcsolat: távolságtartás mértéke kicsit csökkent.”

Kezdeményezés, visszautasítások kezelése, kedv a munkához.”

„Vezetés, önelfogadás, gyereknevelés.”

Munkahely.”

„Cselekvőképesség.”

„Nem baj, ha kimutatom a dühömet.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 3. hét után

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

„Már várom, hogy megszűnjön az önbizalom hiányom. Sok kínzó órától szabadítana meg…”

„Hibásan cselekedtem a héten, ezért most nagyobb bennem a harag magammal szemben.”

„Szerintem ez egy igen lassú folyamat lesz, de fejlődök.”

„Néha megrémülök a szeretet elvesztésétől, de legalább elgondolkodom saját magam szeretetén!”

„Úgy érzem érezhetően javult az önbizalmam.”

„Bizakodó vagyok.”

„Közelebb jutottam az érzéseimhez, és jobban látom, hogy ezek határoznak meg sok cselekvésemben.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

„Megtanultam, hogy akkor tudok örülni az életemben elért eredményeknek, ha időről időre összegzem mindazt, amit elértem. Az összegzés nélkül úgy megyek el az élet legfontosabb eredményei mellett, hogy közben észre sem veszem, hogy fordulat következett be az életemben és bizonyos mértékű fejlődésen mentem keresztül. Ezt az összegzést ezen a héten, pénteken a kollégáimmal való munka és emberi kapcsolatomra vonatkozóan megtettem, 2012-re vonatkozóan. Többnyire vidéki kollégákról van szó, ezért telefonon kérdeztem meg az őszinte véleményükről. Gondoltam, nagyon hasznos lesz az információ, hisz a hibáimból tanulok, és mindenképp a fejlődésem szolgálja.

A kérdésem arra vonatkozott: milyennek értékelik az együttműködésünket, a probléma-megoldó készségem, az emberi kapcsolatunkat, a szakmai tudásom, stb. Eleinte voltak fenntartásaim, de a sok pozitív visszajelzés után jóleső érzéssel készíthettem el a vélemények %-os értékének kimutatását, a főnököm kérésére. Azt hiszem, jó úton haladok, hogy valódi örömmel töltsön el a pozitív visszajelzés befogadása.

„Próbáltam tovább oldani az angol nyelv által keltett frusztrációt, azt hiszem, javulok.”

Nem érdekel annyira a mások véleménye, és csupa olyan embert “hoztam/vonzottam be”, akik között igen jó volt!”

„Konfliktusok volt a téma, a héten nyugodtabb tudtam maradni, ha konfliktusba kerültem valakivel, és elmondtam a saját véleményemet.”

Kiálltam magamért.”

A gyakorlatok nagyon jók, de még nem nagyon érzek semmit…”

„Nem volt ilyen helyzet, de engem is meglepett, hogy sokszor nagyon kedvesek voltak velem az emberek.”

„Továbbra is a munkában és otthon volt a legtöbb lehetőségem a változásra, próbáltam az érzéseim befolyásának tudatossága mellett cselekedni.”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

„Pozitív visszajelzések, elismerések megfelelő kezelése, befogadása.”

 

„Talán mintha a terhek a vállamon csökkennének, az élethez való hozzáállásom javul, és az apámmal is, ami nem kis dolog.”

Önmagam elfogadása.”

„Saját vélemény kimondása.”

Családon belül.”

„A férjemmel szemben jobban ki merek állni a véleményem, nézeteim mellett.”

„Önértékelés.”

„Ki tudtam mondani, ami engem zavart a főnökömnek.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 4. hét után

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

„Annak örülök, hogy legalább az életem nem minden területén érzem az önbizalom teljes hiányát, de ez még nem elég számomra.”

Ez a hét elég jó volt, nem szidtam magam semmiért.”

„Picit “stagnálok”, de kopogtatok.”

Start helyzetben érzem magam. Szinte kizárólag pozitív érzések kíséretében /pedig nincs is rá okom??? Mégis!!! Erő, elszántság, váltás, változásra kész , lelkes állapotban vagyok.”

„Nagyobbnak érzem az önbizalmamat.”

„Kezd nem érdekelni mit gondolnak rólam mások, kezdem azt nézni, én mit akarok, ezért picit könnyebb az életem.”

„Több bátorságom van tenni. Küzdelmesnek éreztem a megelőző időszakot, de pozitív megerősítést adott.”

„Nem fogadom el a jelenlegi kilóimat.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

A kapcsolatom elmozdult a közöny szintjéről, jó irányban változott az egyik kolléganőmmel, akivel eddig nem beszéltünk a munkahelyen köszönésen kívül. Ez zavart egy ideig. Kíváncsian várom, lesz-e tovább fejlődés.”

Úgy érzem, határozott voltam ezen a héten.”

Gyors, bátor döntés, türelem, önérdekeim kedvemre való érvényesítése, környezeti vélemények, megnyilvánulások nem húznak le.”

Bölcsibe ment a kisfiam, és jól sikerült eddig a beilleszkedése, én is jól viseltem.”

„Külső megfigyelőként szemléltem magam, érdekes volt.”

„Könnyebben szóba elegyedem.”

„Nem annyira félek mar felvállalni saját magam, akkor sem, ha éppen furcsa vagyok.”

„Nem volt ilyen helyzet, de meglepően sok kedves és segítő emberrel találkoztam.”

„Minden nap van ilyen eset.”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

Munkahely: Már nem kerülöm a konfliktus- helyzeteket, a mielőbbi megoldásukra törekszem, ezzel időt és energiát spórolok magamnak.”

 

Talán az emberi kapcsolataim javulnak.”

„Csak azt választom, ami /aki engem “megérdemel”. Nincs vészhelyzet, csak én helyzet, én irányítok egyedül, és tartom az irányt.”

„Gyereknevelés, önelfogadás, párkapcsolat.”

„Társaságban.”

„Talán jobban érzem, mi az életfeladatom.”

„Belső biztonság, önbecsülés.”

„Nőiesség.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések az 5. hét után

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

„Mérsékelt önszeretet.”

„Kiegyensúlyozott voltam/ vagyok.”

„Talán a kezdet óta most van a mélypont.”

„Múlt héthez képest nem sokat változott az önbizalmam, de összességében, érzem, hogy sokkal magabiztosabb vagyok, mint az elején.”

„Nagyon odafigyelek a mindennapok során.”

„Kezd nem érdekelni, mit gondolnak rólam mások, kezdem azt nézni, én mit akarok, ezért picit könnyebb az életem.”

„Békesség.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

„Most gyengébbnek érzem az önbizalmam, az immunrendszeremmel együtt. Karácsony előtti megbetegedésem a kopogtatásom ellenére újra megtörtént, ahogy néhány éve.”

Tudtam jó tanácsokat adni az ismerőseimnek.”

„Erőt vettem magamon, amikor nagyon nem volt kedvem a gátlásaim, lelkiismeret furdalásom miatt “nyomulni” az ügyfeleimre a karácsony előtti utolsó pillanatokban. Sikerült a jó légkör megőrzése mellett a lehetetlen helyzetből is azt az eredményt kihoznom, amit elhatároztam.”

„Nőgyógyásznál kevésbé voltam zavarban, és a babám szívhangvizsgálatakor sem izgultam annyira, sokkal magabiztosabb voltam.”

„Lazulok :)”

„Igen, hangot adtam a véleményemnek.”

„Egyre jobban vagyok.”

„Az éves munkabeszámolón tartott előadásomnak nagy sikere volt, sok pozitív visszajelzést kaptam.”

„Megmondtam kedvesen a főnökömnek, hogy frusztrálnak a nagybetűvel, kihúzva írt e-mail-ek.”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

„Ezen a héten nem érzem, hogy erősödött…”

„Nem érzek változást. Talán jobban ki merem mondani az érzéseimet.”

Párkapcsolat, szülés, háziasszonykodás.”

„Munkahely.”

„Jobban érzem magam a bőrömben.”

„Megbékélés.”

„Nőiesség.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 6. hét után

 

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

„Most úgy érzem, hogy közömbös számomra, hogy bízom-e magamban. Érdekes, érzem azt is, hogy ez az érzés hamarosan megváltozik. (Talán óvatos vagyok, hogy betartom a fokozatosság elvét… :)”

Jó lenne egy hosszú kikapcsolódás, ahol nem jutnának eszembe a “kötelességeim”.”

Nagyon bizakodó vagyok, ami a jövőt illeti.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

Sajnos fáradt és ideges voltam, nem mertem nem-eket mondani, hogy másoknak megfeleljek. Jól meg is betegedtem, így aztán “rákényszerítettem” magam, hogy figyeljek már magamra is.”

„Az anyukámmal sokkal őszintébben és határozottabban tudtam beszélgetni.”

„Megvédtem magam ahelyett, hogy kihúztam volna magam egy szituációból.”

Mindig van ilyen helyzet. Élek a lehetőséggel.”

Találkoztam egy közismert személyiséggel, akihez pár évvel ezelőtt nem mertem odamenni, ezt most megtettem. :-)”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

Annyira örülök, végre megtaláltam 2 nagyon fontos dolgot, amit már 6 hónapja kerestem. “Szinte az orrom előtt voltak”, de végre észrevettem őket ma este. Ez elégedettséggel töltött el, azt hiszem, valamennyire változott, erősödött az önbizalmam is. :)”

Picit nyitottabbnak érzem magam a kapcsolataimban.”

Az önelfogadás terén azért nagyot léptem! Bár még tovább dolgozom rajta.”

„Jövő tervei, házépítés, anyósékkal való helyzet.”

„Jobban elfogadom magam.”

„Önmegbecsülés.”

„Fontos hogy előbb én legyek jól, aztán támogatok másokat.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 7. hét után

 

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

Most értékelem csak, hogy létezik az önbizalom hiányom, (talán már nem sokáig) segíti a fejlődésemet…”

 

„Úgy érzem, jó úton vagyok!”

Folytatódik a mélypont.”

Nagyon pozitívan gondolkodom, boldognak érzem magam, úgy érzem nagyon sokat fejlődött az önbizalmam.”

Jól haladok.”

Sokkal könnyebb minden, másképp látom a dolgokat, kezdem elfogadni, hogy nem vagyok tökéletes és hogy senki sem az.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

Egy cukorbeteg idősebb hölgy ma rosszul lett meditáció előtt. Egy rövid ideig nem is volt tudatánál. Kicsit később már reagált dolgokra. Megmértük a vércukor szintjét. A mérő 033-at mutatott 2x is. Azt mondták a többiek, rossz a gép. Mondtam, az lehetetlen, mérjünk újra. Újabb ujjbegy szúrás, tesztcsík és mérés. Kérdeztem, hogy mennyi ideig vártak, hogy a gép elemezze a tesztcsíkot? Kiderült, semmit nem vártak. Mondtam, hogy egy kis időnek el kell telnie, míg az eredményt kimutatja a gép. (Ezt csak egy korábbi, saját vércukorszint mérésemkor figyeltem meg, orvosi vizsgálat során) Így is lett, és kiderült, hogy nem magas (azaz 33), hanem túl alacsony, 1,6 volt a vércukorszintje. Így cukros tejet kellett volna megitatni vele, de nem fogadta el a hölgy, nem nyitotta ki a száját, nem tudták megitatni a többiek. Akkor már öntudatánál volt. Kérdeztem őket, megpróbálhatnám-e én is. Csukva volt a hölgy szeme. Meglepően magabiztosnak éreztem abban a pillanatban magam. Annyit mondtam neki, ha hall engem, akkor próbálja meg kinyitni a száját. Finom cukros tejet hoztam, ami mindenkinek ízlett, csak ő nem ivott még belőle és ez segíteni fog neki, hogy jobban érezze magát, úgyhogy mondja szépen, áááá… 🙂 A többiek csak néztek, mert pont úgy beszéltem vele, mint egy anyuka a kislányával. De sikerült, a csésze cukros tejet megitattam vele, a vércukorszintjét így 1,6-ról felvittük 2,8-ra és addigra a mentő is megérkezett. Infúziót kapott, 40 perc múlva már saját lábán távozott, nem kellett kórházba szállítani. Nagyon jó érzés volt, hogy én is hozzájárultam ahhoz, hogy a hölgy jobban lett. A mentősök mondták, hogy helyesen cselekedtünk.”

Segítséget, szimpatikus, figyelmes hozzáállást kaptam az emberektől általában, bárhol.”

Valahogy minden élethelyzetben sokkal pozitívabban tudtam viselkedni.”

„Szóvá tettem a sérelmeket.”

Igen, elismertem a teljesítményemet, ami jóleső érzéssel töltött el.”

Egyre több kedvem van kimozdulni.”

Ezen a héten fáradtabb voltam, de lehetőséget mindig adott az élet.”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

Ma csak jó dolgok történtek velem. Ezt már szeretem, úgyhogy meg kell ismételni..:)”

„Családi “problémák” talán javulnak.”

Elfogadás, céltudatosság, konkrét feladatok kidolgozása, elvégzése, betartása.”

„Önelfogadás, magabiztosság, jövőtől való félelem.”

Kreativitás.”

„Öntudatosabbnak érzem magam.”

 

„Nyugodtabb, elfogadóbb lettem.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 8. hét után

 

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

Mielőbb meg akarok szabadulni az önbizalom hiányomtól, azt hiszem, már elég jól haladok…”

Mostanában nem jön elő a régi erős fájdalom, de NÉHA azért érzem, ÉPPEN, CSAK, hogy ott van/volt “valami” rendellenes.”

„Úgy érzem nagyon hatékony ez a program, nagyon sokat változott a hozzáállásom a dolgokhoz, és az életünk is nagyon pozitív irányba változott, amióta ezzel foglalkozom. Szóval az önbizalomhiánnyal is csak jó érzéseim vannak.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

Eddig rettegtem a ma kezdődő fogászati kezeléstől, de mostanra ez az érzés megszűnt. Délután kezdődik a kínzás, és péntekig tart (remélem, kibírom… közben mentálisan kopogtatok… :)”

„Bár más problémákra kopogtatok, de az angol nyelvtanulásban értek pozitív eredmények.”

Apósékkal is végre őszintén tudtunk beszélni, és gond nélkül el tudtam mondani a véleményemet.”

„Megmondtam a véleményem.”

Igen, egyenrangú partnernek éreztem magam.”

Lehetőség mindig van, de most elvesztettem a fonalat, megtorpantam.”

„Volt egy munkahelyi konfliktus, ami nem velem történt, de elrontotta mindenki hangulatát. Kivéve az enyémet, mert meg tudtam őrizni a saját jó rezgésemet.”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

„Emberi kapcsolat és saját magam elfogadása.”

„Nyelvtanulás területén.”

„Mertem nemet mondani, és nem éreztem rosszul magam.”

„Célok elérése, pénzügyi téren.”

„Munkahely.”

Hivatali ügyintézés.”

„A belátásom lett nagyobb.”

„Jobban tudom, hogy ki vagyok, mint eddig bármikor, és kész vagyok egyre jobban felvállalni.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 9. hét után

 

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

Nyugodt vagyok, most nincsenek rossz érzéseim.”

„Már nem szorongok annyira, erősödött az önbizalmam.”

 

„Úgy érzem, hogy az idén teljesen meg fog szűnni az önbizalomhiányom és egy nagyon boldog év vár rám!”

„Egyre jobb a közérzetem.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

Egy személyes konfliktust sikerült feloldani a hét folyamán. Igen feszült voltam emiatt, a hátamban éreztem fájdalmat. Még gyomorremegés, szorító érzésem volt. Hosszabb kopogtatás hatására sikerült megnyugodni. A kollégám viselkedése megváltozott velem szemben, észrevettem rajta, hogy ez őt is meglepte: pozitívan reagált a véleményemre.”

„Angol pozitív élmények értek.”

„Kellemes nyugalom, bízva előre tekintés.”

„Minden helyzetben sokkal magabiztosabb vagyok.”

Volt pár helyzet, amit elszúrtam. Ezúttal helyrehozhatók voltak. Hála Istennek.”

„Másfél év kihagyás után bevállaltam egy balett órát.”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

a) Minőségi pozitív változást tapasztalok családi kapcsolat szinten. b) Megtanultam, mire tanítottak a múltam kudarcai. Ezek már nem hátráltatnak, hanem a céljaim elérésében segítenek. Egyre erősödik bennem az érzés, hogy minden megvan bennem, ami szükséges, hogy elérjem a célom. Már ritkán fordul elő velem, hogy mások helyett oldjam meg a dolgokat. Ezt az energiát inkább magamra fordítom. Kihasználtság-érzésem rátája így határozottan csökkent. :)”

„Angol nyelv és az emberi kapcsolatok is javuló tendenciát mutat :-)))”

„A cél elérésére való koncentrálás, és nem a feladatokon való nyavalygás, húzódozás.”

„Házépítés, gyereknevelés, családi kapcsolatok.”

„Úrrá lettek rajtam a belső félelmek.”

 AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!

Visszajelzések a 10. hét után

 

Milyen érzései vannak az önbizalom hiánnyal kapcsolatban?

„Hiányozni fog” az önbizalom hiányom :)”

„Kicsit mérges voltam magamra a héten, mert nem álltam ki 100%-ban magamért.”

„Megszületett a kislányom, uh, nagyon büszke vagyok!:-)” (Megjegyz.: Aki ezt a visszajelzést írta egyetlen hét önbizalmas kopogtatással sem maradt el, és közben még a kislányát is megszülte!!!)

„Jó lett.”

„Egyre jobb a közérzetem.”

 

Volt-e olyan helyzet ezen a héten, amikor tesztelni tudta, hogy változott-e az önbizalma? Mit tapasztalt?

„Egyre gyakrabban kerülök olyan helyzetbe, amikor megbizonyosodhatok róla.”

„Több helyzet is adódott a családban, de nem mindig sikerült kiállnom magamért és nem maradt mindig teljesen higgadt.”

Javul az életem.”

„Minden helyzetben.”

„Igen, magamért kiálltam.”

„Igen, jóleső érzés volt, hogy sikerült.”

Ezen a héten igyekeztem javítani azon a helyzeten, ami felé sodortam magam. Sikerült is.”

 

Milyen területeken növekedett az önbizalma?

„Minden területen, ami fontos számomra.”

„Az angol nyelv és az emberi kapcsolatok is javuló tendenciát mutat :-)))”

„Pozitív gondolkodás, teremtőerő.”

„Munkahely.”

„Emberekkel való kapcsolat.”

 

„Jobban látom/értem a problémáim gyökerét.”

AZ ÖNBIZALOM-NÖVELŐ PROGRAM MEGRENDELÉSE ITT!