Sok súlyos tünet, egyetlen ok, 1. rész.

Sok súlyos tünet, egyetlen ok

1. rész

 

Erzsébet esetét írom le, amelyből az derül ki, hogy mennyi súlyos testi probléma adódhat egy-egy lelki válságból és mennyire gyorsan megoldható mindez az EFT-vel, ha rájövünk, hogy mi a probléma gyökere.

Erzsébet (37 éves) pánikbetegség tünetekkel keresett fel: heves szívdobogás, mellkasi nyomás, elgyengülés, a kéz hirtelen megmerevedése, kiver a víz, „mintha el akarnék ájulni”, stb. Folyamatosan rettegett attól, hogy mikor jön a következő rosszullét. Emellett a testében erős, állandóan vándorló fájdalmak voltak: gyomor, has, hát, derék, „mindenem fáj”.

Tíz éve reflux problémái vannak, amelyen semmiféle kezelés nem segített.

Ugyancsak körülbelül tíz éve pajzsmirigy-túltengése van, ezt kontrollálják, de újabban ingadozik.

Folyamatos gyógyszeres kezelés, 2-3 napos kórházi kivizsgálások, hasi CT, hasi MRI. Mindezek nem mutattak ki semmilyen komoly funkcionális elváltozást. Több éves pszichiátriai, pszichológusi kezelés után jött el hozzám.

Nem szívesen beszél az érzelmi problémáiról, inkább a testi tüneteket sorolja.

Például azt, hogy 10 kg-ot fogyott egy év alatt és már csak 45 kg. Nem tudja kiadni magából a dühöt, a haragot és a folyamatos aggódást. Mindent magában tart. Erős dohányos, napi 15-20 szálat szív.

Lassan kiderül, hogy nagyon rossz családi körülmények között nevelkedett, a szülők veszekedtek, verekedtek, apja ivott, anyja többször elköltözött hazulról.

A bátyja alkoholista, depressziós, az öccse magas vérnyomásban szenvedett, egy évvel ezelőtt agyvérzésben meghalt. Az öccse halála nagyon megrendítette. Ez az első esemény, amelynek említésekor Erzsébet valamilyen érzelmet mutat. És a következő: fél éve tudtuk meg, hogy édesapám tüdőrákos.

Az édesapja rákbetegségét említve kiderül, hogy négy évvel korábban Erzsébetnél gyomorrákot állapítottak meg. Rettenetesen megijedt, de különösen attól, amikor az orvos következő mondata az volt, hogy meg kell műteni. Akkor úgy döntött, hogy nem lesz műtét. A daganat azóta felszívódott.

Erzsébet 10 évet dolgozott az egészségügyben, és rettenetesen fél a betegségektől és a műtétektől Az orvosi bejelentés után 2 hónappal nagyon súlyos pánikrohama volt.

Az első EFT kezelés alkalmával csak az orvos bejelentésével és az ezt követő félelemmel és rettegéssel foglalkoztunk, valamint azzal, hogy jelenleg is fél attól, hogy ismét jön a pánikroham.

Ilyen mondatokat mondtunk

 • „Annak ellenére, hogy rettenetesen megijedtem a daganattól, szeretem és elfogadom magam és a testemet.”
 • „Annak ellenére, hogy még fel sem ocsúdtam és máris műteni akarnak, úgy döntök, hogy nem félek”
 • „Annak ellenére, hogy rettegek, hogy mi van, ha rosszul döntöttem, amikor nem engedtem megműttetni magam, szeretem és elfogadom magam.”
 • „Annak ellenére, hogy félek a következő rosszulléttől, mi lenne, ha nem félnék?”

Erzsébet az első kezelés végére megnyugodott.

Mi történt a második és harmadik alkalommal?
Sikerült-e Erzsébetet megszabadítani a problémáitól?
Kiderül a következő bejegyzésekből >>

 

Sok súlyos tünet, egyetlen ok, 1. rész.

 

 

3 komment : “Sok súlyos tünet, egyetlen ok, 1. rész.”


 • I’m impressed! You’ve managed the almost imopssible.

  • Ezúton köszönöm a sok “jó hírt” és az ismertetőket, amelyekből sugárzik az emberszeretet, a segíteni akarás.
   Magamról, röviden:szép gyermekkor, majd rendezett felnőtt élet (biztonságos, szerető család, gyermekek, hivatás)ellenére, maximalizmusom, tökéletesség-mániám következtében, az állandó kimerültség miatt pánikosan, majdnem-ájulósan dolgoztam végig a tanárkodás éveit. Hiterővel, csoda-szerűen meggyógyultam, maradék-károsodás nélkül. A csodaszerűség ellenére, katolikus hitem szabadságával élve mégis azt mondom, hogy az alfázás és az EFT a transzcendens világból érkező isteni segítség. Sok csatornája van az Úristennek. Mindenféle –testi-lelki — harmóniára törekvés a szellemi és lelki érzékenységet fejleszti az emberben, s előbb-utóbb rátalálunk az “Út, az Igazság és az Élet” hármas Erejére. Ebben kívánok sok szép eredményt és tanítói leleményt.
   Javaslat: gondoljatok az alacsony jövedelmű emberekre, nyugdíjasokra is az árszabáskor!

   Szeretettel: V. Geresits Gizella

   • Kedves Gizella!
    Köszönöm a szép sorokat. Megjegyezném, hogy a transzcendentális sugallat mellett az EFT-nek tudományos háttere és műszerekkel mérhető eredményei is vannak.
    A nyugdíjasokra, tanulókra, kiskeresetűekre gondolva éppen kidolgozás alatt áll egy ösztöndíjrendszer, amit remélhetőleg néhány hónapon belül be tudunk vezetni.
    Erről természetesen a honlapunkon és a blogon is értesítést küldünk.

    Üdvözlettel
    Sághy András

Szóljon hozzá Ön is!