Hogyan gyógyít az EFT – 2. rész

Hogyan gyógyít az EFT? – 2. rész

 

Egyik kliensem indította el azt a gondolatsort bennem, melyről az elmúlt héten már írtam egy bejegyzést. A kérdése hatására mélyebben is elgondolkodtam, hogy hogyan gyógyít az EFT.

Akkor a beszélgetés közben azt válaszoltam, hogy a kopogtatás önmagában is hasznos, a szöveg, amit közben mondunk, önmagában is hasznos, de a kettő együtt csodát művel.

Azóta azonban már egy egész listám van róla, mik azok a tényezők, melyek együttes jelenléte szükséges a gyógyuláshoz.

Az alábbiakban olvashatja a lista folytatását!

 

5. Használom az intuíciómat, hogy rájöjjek, mi az igazi probléma. Használom az ő intuícióját is, amikor sorozatban teszek fel nyílt végű kérdéseket. Például: “ha ennek a fájdalomnak lenne valamilyen lelki oka, mi lehetne az?”

6. Felismerem, hogy mindenki, akivel dolgozom, megmutatja nekem a saját meg nem gyógyult problémáimat. Miközben kopogtatunk, együtt gyógyulunk. Így gyorsabb a gyógyulás mindkettőnk számára.

7. Tudom, hogy az ügyfélnek joga van azt választani, hogy nem gyógyul meg. Ilyenkor tudomásul veszem és nem görcsölök. Ez az ő döntése. Megmondom, hogy joga van így dönteni és elengedem.

8. Minden esetben – akár sikeres a kezelés, akár visszautasítja a további együttműködést -, hálás vagyok, hogy eljött és segíthettünk egymásnak, és felismertünk közösen néhány olyan dolgot, amire egymás nélkül nem lettünk volna képesek.

9. Tudom – és lehet, hogy ez a legfontosabb mindabból, amit Gary Craig-től tanultam -, hogy nem én gyógyítok. A gyógyítás általam, rajtam keresztül történik, de nem én gyógyítok. Én csak segítek, hogy a páciens észrevegye, hogyan indíthatja be a saját gyógyító energiáit, amelyek mindig készen állnak arra, hogy a szervezet egészségét helyreállítsák.

Hogyan gyógyít az EFT 2.

Hogyan gyógyít az EFT 2.

Azt hiszem, ez az alázat, hogy “nem én gyógyítok”, nagyon fontos eleme az igazi gyógyításnak, mert az ego félreállítása teszi lehetővé az energia szabad áramlását a gyógyító és a gyógyított között, s végül is ez vezet el ahhoz, hogy az illető elinduljon a gyógyulás útján.

 

Kérem, az alábbiakban írja meg véleményét.
Hasznos volt-e ez a blog? Vannak-e kérdései?


3 komment : “Hogyan gyógyít az EFT – 2. rész”


 • Báthoriné Tárczy Zita

  Kedves András!
  Sajnos, nincs módomban elkezdeni a mesteri fokozatot is biztosító tanfolyamát. Fizika-matematika tudományok kandidátusaként tíz éve szociális munkát tanítok, ez éven szerzem a szociális munka diplomámat, és mint már írtam, két , egy öt és egy hároméves pszichoterápia tanfolyamon veszek, vettem rész. Képzem magam, és az EFT-vel csak ki szeretném egészíteni a módszertáramat. Van erre mód? Ha igen, milyen keretek között?

  • Kedves Zita!
   Azért válaszolok a blogon keresztül, mert ez a válasz másokat is érdekelhet. A 2 éves képzés havonta egyszer 2-napos (általában hét végi) tanfolyamot jelent. A képzés alap-, közép-, felső szintű és Mester képzést tartalmaz. Minden 2-napos képzésen önállóan érthető és a gyakorlatban azonnal használható EFT módszereket tanítunk. Az elinduláshoz (az EFT1 tanfolyamhoz) semmilyen előképzettséget nem kérünk, a további tanfolyamok mindegyike viszont az előzőekre épül. Az alap szint (EFT1, EFT2 és a 2*2 nap speciális témájú műhelygyakorlat) adja azokat az alapokat, amelyek lehetővé teszik, hogy bárki a saját magánál vagy a környezetében élőknél felmerülő egyszerűbb problémákat 60-70%-os eredményességgel megoldja. Az alapszint elvégzését mindenkinek ajánlanám. Az EFT3-tól kezdődik az a szint, amelyet azoknak ajánlunk, akik terapeutaként szeretnék alkalmazni az EFT-t. Tehát az a válasz a kérdésére, hogy bármelyik tanfolyamunkra lehet jelentkezni a Akadémiától függetlenül is, amennyiben a tanfolyam elvégzésének feltételeit az illető már teljesítette. (Az egyes tanfolyamok feltételei a honlapunkon megtalálhatók.) Az Akadémia tagjai (akik tehát már hosszabb távon elkötelezték magukat) árkedvezményt kapnak és több információhoz (cikkhez, esettanulmányhoz, videofelvételhez)) jutnak hozzá, mint a többiek, de a 2-napos képzéseken mindenki ugyanazt tanulja. Lehetőség van tehát akár csak az EFT1 elvégzésére is, lehetőség van a tanfolyamok ismétlésére, lehetőség van az Akadémiai tanulmányt egyszer megszakítani és később folytatni, lehetőség van arra, hogy valaki elkezdi tanulni az EFT-t és csak később dönt úgy, hogy bekapcsolódik az Akadémiába, stb. Igyekszünk rugalmasak lenni, miközben természetesen a minőségi követelményeket szigorúan vesszük.
   Üdvözlettel
   Sághy András

 • Peszlegné Pogány Éva

  Nekem ez a blog is nagyon hasznos volt, mert felelevenítette az egyik tanfolyam anyagát. Az alázat valóban nagyon fontos, és hogy nem én gyógyítok.A másik pedig a gyógyítás tempója, észre kell vennem, ha lassítanom kell, mert esetleg a kliensnek gyors a gyógyítás sebessége.
  Olyankor van bennem egy szomorúság, ha a kliens úgy dönt, hogy nem akar meggyógyulni. De tiszteletben tartom a döntését.
  A hála is rendkívül fontos, meg szoktam köszönni, hogy gyógyíthattam őt.

  Köszönettel: Peszlegné Pogány Éva

Szóljon hozzá Ön is!