Tudod-e, ki és mi a legnagyobb ellenséged?

Tudod-e, ki és mi a legnagyobb ellenséged?

A múlt heti blogban Michael Phelps kapcsán a vizualizálásról, a pozitív megerősítések fontosságáról és a saját blokkjaink kopogtatással történő megszüntetéséről volt szó. Sok hozzászólás és jobbnál jobb pozitív megerősítések érkeztek.  Nekem a legjobban a következők tetszettek:

Egyedi és megismételhetetlen csoda vagyok!

Igen, mindannyian egyedi és megismételhetetlen csodák vagyunk. Gondolj bele: nélküled a világ nem lenne ugyanaz. Attól kerek, egész a világ, hogy te létezel! Senki sem véletlenül jön a világra, szerepe, dolga van itt. És senki sem végezheti el helyetted a Te feladatodat. Egyedi vagy, megismételhetetlen vagy és csodálatos vagy!

 

Átölelem a múltamat, átölelem a jövőmet, és megáldom a jelent.

Sokan közülünk a múltunkkal küszködünk, mások a jövőtől félnek, és nagyon kevés ember van, aki értékeli, megbecsüli és kihasználja a jelen pillanatot! Az EFT kezelések során gyakran kell múltbeli traumákkal foglalkoznunk, illetve a jövőtől való félelmeket és szorongásokat oldanunk. És amikor ez megtörténik, csodálatos módon a jelen is sokkal szebb lesz.

 

Mindenkiben észreveszem a jót és a szeretetre méltót.

Az emberi problémák egyik jelentős területe az emberi kapcsolataink kezelése. Mindenkit (saját magunkat is) kritizálunk, észrevesszük a legapróbb hibákat is, miközben nem értékeljük a másik jó tulajdonságait. Mennyivel könnyebb lenne az életünk, ha mindenkiben észrevennénk a jót és a szeretetre méltót!

 

Az Élet szép, az Élet könnyű, minden jó rám talál!

Ha tudom, hogy csodálatos vagyok, ha érzelmileg semlegesítettem a múltbeli eseményeket, nem szorongok a jövőtől és rendeztem a kapcsolataimat, akkor „az élet szép, az élet könnyű, és minden jó rám talál.”

 

 Kész vagyok túllépni a saját korlátaimon.

Mindehhez leginkább az szükséges, hogy túllépjünk a saját jelenlegi korlátainkon, átalakítsuk a korlátozó hiedelmeinket támogató hiedelmekké. Ez nagyon nehéz, mert a hiedelmek szerepe az, hogy irányítsák az életünket, közlik velünk, hogy mit szabad, mit nem szabad, mit csináljunk, mit ne csináljunk. A hiedelmeink „megváltoztathatatlannak” érzett igazságokat közölnek velünk saját magunkról, az emberekről, a világról. Ha például az a hiedelmünk, hogy „a világ ellenséges, félelmetes, állandóan résen kell lenni”, akkor teljesen más lesz az életminőségünk, mint ha az lenne a meggyőződésünk, hogy „a világ barátságos, napsütéses hely, ahol mindenki kész arra, hogy támogasson engem.” Szerencsére az EFT arra is alkalmas, hogy segítsen abban, hogy felkészüljünk a hiedelmeink változtatására és meg is változtassuk azokat.

 

Mindezek után mit gondolsz: ha nem jutsz előre az életedben, ha úgy érzed, nem vagy jó helyen, ha gyötörnek a múlt emlékei, ha rettegsz a jövőtől, ki az, aki miatt nem sikerül előrelépni? Mit gondolsz, ki a legnagyobb ellenséged? Talán nem fogsz meglepődni, ha azt állítom, Te magad vagy! És mik a legnagyobb ellenségeid? A korlátozó hiedelmek, a negatív érzések, az állandóan visszatérő rossz gondolatok.

Arra kérlek most, szánj rá egy fél órát, vegyél elő egy tiszta lapot és írd fel, hogy Mik a legnagyobb ellenségeim? Ha elkészült a lista, és már ismered az EFT-t, azonnal elkezdhetsz kopogtatni. Ha még nem ismered, kiváló alkalmad lesz arra hamarosan, hogy közelebbről megismerkedj vele.

Ha lenne kedved, és megírnád itt lentebb, hogy mik a legnagyobb ellenségeid (hiedelmek, érzések), akkor lehet, hogy másoknak és nekem is segítenél a további munkámban. Köszönöm.

 

FIGYELEM: Az idei EFT Akadémia meglepetéséről, 3 olyan tanfolyamról, amelyek Magyarországon ebben a formában még nem voltak, talán már a jövő  héten értesítem ebben a blogban. Figyelje a blog következő számait!

FIGYELEM: Csúcsteljesítmény tanfolyam EFT2-t végzetteknek szeptember 8-9-én, ahol a fentiekről sokkal többet tudhat meg. Van az életének olyan területe, amelyben lehet bajnok Ön is!

 

Kérem, az alábbiakban írja meg véleményét.
Hasznos volt-e ez a blog? Vannak-e kérdései?

 

 

14 komment : “Tudod-e, ki és mi a legnagyobb ellenséged?”


 • Legnagyobb ellenségem a félelem attól, hogy nem vagyok elég jó. Ha egy új helyzet előtt állok, ha változtathatnék, folyton attól félek, hogy nem fogok tudni megfelelni és még rosszabb lesz, mint volt, Hogy felsülök, hogy csalódnak bennem azok, akik bíztak bennem. Pedig a valóságban ez ritkán fordul elő, leginkább akkor, ha nem sikrül leküzdenem ezt a szorongást és az energiáimat erre fordítom.

 • Nekem a legnagyobb problémám,hogy nincs elég kitartásom.Ismerem az Éft-t és már nagyon sok embernek ajánlottam is,de szinte senki nem csinlja.Én magam sem gyakorlom napi szinten pedig tudom hogy működik.A gyerekeimnek minden problémájára előszőr ezt alkalmazom.És úgy gondolom ennek köszönhetem,hogy most már ott tartok,hogy Reiki tanfolyamot szervezek egy 300 fős kisfaluba.Ne is mondjam mit vállaltam….A férjem megkért ne mondjam már senkinek ezeket mert ÚGY NÉZNEK rám,hát én azon már túl vagyok,hogy különösebben érdekelnének ezek a nézések.De azért nagyon szeretnék megerősitést valahonnan,hogy jó az út.Mert ez is egy félelem,hogy jót csinálok-e,vagy egyszerűen nem tudom mit csináljak a jövömmel.Mihez kezdjek merre induljak.Bár azt tapasztaltam nagyon lényeges,hogy beszélgessünk magunkal,vitasuk meg a dolgokat.Ha már kimondjuk mit akarunk az egyfajta szerződés saját magunkal.az sokkal hamarabb megvalósul,bár ebbe már az Angyalok keze is benne van.Jó volt ezeket leirni,köszönöm és sok sikert kivánok a további munkájához!!

 • Döbbenetes Zsuzsa összefoglalója , ez nagyon sok emberben meg van. Többek
  között bennem is. De amióta Andráshoz járok egyre jobban csökkenek, és bízom
  az Ő és saját képességemben, hogy a segítségével magam kezelésével át fogok
  lépni ezen a korlátokon. Az biztos, hogy nem megy egyik napról a másikra, de
  már a haladás is nagyon jó dolog.
  Köszönöm András
  Éva

 • Bár nem vagyok a magam ellensége; mert a személyiségem fejlesztése elsődleges, a halogatás, krákogás, stb. mégis arra utalnak, hogy önmagam ellensége vagyok.
  Félek a szabadságom csorbulásától, ezért kerülöm a kötöttséget. Sok bennem a kétely. Nagyon hamar elbizonytalanodom. Hamar kicsúszik a talaj a lábam alól. Félek a szabadságom csorbulásától.
  Kevésnek érzem magam, kevés a tudásom, úgy érzem, az adottságaimhoz képest túl nagy dolgokat akarok. „Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.”
  Túl érzékeny vagyok, nem bírom a kritikát.
  Különösen idegesítenek azok az emberek, akiknek nincs teljesen rendben az élete, de mosolyognak, pozitívak, és boldognak érzik magukat: rózsaszín köd. Én is ilyen vagyok, és félek, hogy sose lesz minden teljesen rendben, mert tökéletesség nincs, és mert az egyensúly kellemes és kellemetlen dolgok egyensúlyát is jelenti.
  Tökéletes férfi nincs. A párkapcsolat kialakításának a temérdek negatív részét vetítem előre, sose a pozitívat – az eszembe se jut. A párkeresés elviszi a fókuszomat a fontosabb dolgokról. A párkeresés idő- és energia pocsékolás. Úgyse találok olyat, aki….
  Utálok szándékosan vizualizálni, pedig tudom, hogy jól jönne. “Ne ábrándozz!”

 • A legnagyobb ellenségem a Pánik , és a pániktól való félelem !!!Ez irányítja az életem már fél éve . Pedig ez előtt egy csupa pozitív életvidám reményekkel teli ember voltam aki előtt nem létezett lehetetlen ! Most viszont egy szorongó állandóan a pániktól rettegő megkeseredett ember lettem.
  Minden erőmmel az ellen küzdök hogy ezen változtassak és tudom hogy egy nap majd sikerül is !!!

 • talán ezek:
  – félelem az ismeretlentől
  – gyötrődés az elkövetett (vélt vagy valós) hibák miatt
  – a benn élő rossz, a szégyellnivaló takargatása
  – kishitűség, kisebbrendűség érzés, önbizalomhiány
  – a külső környezetre utaltság, a tőle való függés, az elismerés áhítása és az ennek hiányában keletkező önmarcangolás
  – a biztos (saját) alapok hiánya miatt fellépő instabilitás, elbizonytalanodás, hullámzás, befolyásolhatóság és az emiatt keletkező bűntudat
  – az önfeladás kontra kihasználtság érzés keltette feszültség és önvád
  – teljesítménykényszer,avagy
  – a külső elvárásoknak való görcsös megfelelési kényszer és szorongás
  – befeléfordultságra való igény és az elvárt szociális megnyilvánulások
  okozta belső feszültség
  – maximalizmus

 • Úgy tapasztalom az emberek a szorongással és a jövőtől, ismeretlentől való aggódással alaposan megkeserítik életüket és nem tudják élvezni a mindennapjaikat.
  A blog nagyon hasznos, mert mindig a lényeges, de kevésbé fontosnak tartott dolgokról szól!
  Szivesen olvasom a blogjaidat kedves András!
  Üdvözlettel:
  Őszné Ilona

 • Legnagyobb ellenségem a SZORONGÁS! Ez megbetegítő érzés, a stressz, a félelem testvére, csak sokkal megfoghatatlanabb, mert nincs tárgya! MI még? kishitűség, önbizalom hiány, halogatás, elszegényedés, az egészség megroppanása. KITŐL félek? A kiszámíthatatlan, köpönyegforgató, arrogáns, rosszindulatú, gonosz, buta, hazug embertől, akinek örömet okoz embertársa megalázása, sárba tiprása. ( Szerencse, hogy nem sok ilyen van 🙂

  • Ezt én is írhattam volna, azzal megtoldva, hogy április végén nagyon hirtelen elvérzett a társam, akivel már majd 20 éve jóban- rosszban… Azóta nagyon egyedül, magányosnak érzem magam, a városban rollátorral közlekedem, mert nagyon kimerült vagyok, félek, az erdőben nem.

 • Legjobban a jövőtől félek. Félek, hogy egyedül maradok, nem lesz elég pénzem a megélhetéshez, megöregszem.

 • Nagyon hasznos ez a blog, arra is felhívja a figyelmet, amire nem is gondolunk, pedig itt van.
  Hogy mi a legnagyobb ellenségem? A hitetlenség és ingatagságom. Évek óta gyógyítok /juj, ezt a szót nem szabad használnunk, nem vagyunk orvosok – szerencsére /, csodával határos eredményeim vannak, ennek ellenére időnként utolér a kétely. De megbocsájtom magamnak, hiszen ember vagyok.
  Judit

  • Igen tényleg az ember saját maga legnagyobb ellensége ,de azért mert amikor az ember már sok teher nyomja a vállát és még meg is alázzák nehezen tud okosan gondolkozni.Mert egy eletet le dolgozik az ember és tudja végre meg gyógyúlhatna de csak annyi pénze van,hogy a rezsit kifizesse .

Szóljon hozzá Ön is!